کشور ایران از لحاظ زمینشناسی یکی از مناطقی به شمار میرود که دارای معادن سیلیس فراوانی است. این کانی با ۲۰ درصد فراوانی به عنوان دومین عنصر پوسته زمین شناخته شده و از آن در صنایع فراوانی استفاده میشود. در حال حاضر ۲۸۰ معدن سنگ سیلیس در ایران فعالیت دارد که ذخیره این معادن حدود ۷۰ میلیون تن است. در میان منابع و معادن سیلیسم در ایران میتوان معدن سیلیس خوی را به عنوان خالصترین و مرغوبترین معدن با ۹۹ درصد کیفیت دانست، ولی به دلیل نبود امکانات کافی امکان فرآوری این محصول وجود ندارد و به صورت خام به کشورها و دیگر استانها صادر میشود. در ادامۀ این مقاله از سایت آرا سنگ الوند به عنوان یکی از کارخانه تولید سیلیس شما را با لیست منابع و معادن سیلیس ایران، شرایط فروش معدن سیلیس همدان آشنا میکنیم. اگر علاقه مند هستید که مطالبی درباره سیلیس ممتاز همدان و کاربردهای آن بدانید به سری مقالات گذشته از اراسنگ الوند مراجعه نماید.
”معدن کلید توسعه ی کشور.“
معادن به جای نفت
بررسی لیست معدن سیلیس در ایران
ایران به عنوان یکی از غنیترین کشورها از لحاظ معادن و منابع طبیعی بوده و به دلیل قرار گرفتن در منطقۀ خوب جغرافیایی دارای معادن زیادی از Silica میباشد. در ضمن این کانی در ایران به دلیل کیفیت و مرغوبیت بالا به کشورهای زیادی صادر میشود. لیست معادن ایران شامل شهرهای زیر است:
- زنجان
- سمنان
- کوههای البرز
- معدن سیلیس قزوین
- یزد
- خراسان
- معدن سیلیس تهران
- کردستان
- همدان
- معدن سیلیس خوی
- کرمانشاه
- مرکزی
- کرمان
اکتشاف معدن سیلیس
کاربرد سیلیس
بیشتر سیلیسهای تولیدشده در داخل کشور در صنایع گوناگونی مانند فولاد، شیشهسازی، چینیسازی، ریختهگری، الکترونیک و… مورد استفاده قرار میگیرد. در این میان یکی از کاربردهای فراوان این ماده در صنعت شیشهسازی است که به دلیل دارا بودن معادن زیادی از سیلیسم دارای مراکز بسیار خوبی برای تولید شیشه است.
اکتشاف معدن سیلیس
در ادامۀ این مطلب قصد داریم توضیح دهیم معدن سیلیس چیست و چگونه استخراج میشود. کشور ما در زمینۀ دارا بودن معدن سیلیس در ایران معروف و شناختهشده است. اما گفتنی است که استخراج آن کار سادهای نیست و باید توسط ابزارهای دقیق این کار صورت گیرد. بعد از اکتشاف معدن و برنامهریزی برای استخراج باید بررسیهای لازم صورت گیرد که سیلیس سخت شده یا نشده است. در صورتی که سخت نشده باشد میتوان بهوسیله لودر و بیل مکانیکی استخراج را انجام داد، ولی در صورتی که سخت شده باشد باید از مواد منفجره و انفجارهای کنترلشده استفاده کرد.
فرآوری و بهره برداری سیلیس
بعد از استخراج معادن سیلیسم در ایران، کلیه مواد برای فرآوری باید به کارخانه فرستاده شود. به دلیل ضعف در امر فرآوری، ایران نمیتواند این محصول را در گریدهای بالا تولید کند و حتی در بعضی از مواقع مجبور به وارد کردن سیلیسهای خارجی به کشور میشود. در مرحله آخر دانهبندی سیلیس صورت میگیرد که در صنعت شیشهسازی بسیار مهم است. در این مرحله دانههایی که اندازۀ آن بیشتر از ۱ میلیمتر باشد از سایر کانیها جدا میشود. بستهبندی سیلیس در ابعاد گوناگون مانند کیسههای ۱۰ کیلوگرمی صورت میگیرد.